Många kan knappast ens tänka sej något liv förutan att ha möjlighet att söta.
Önskar man icke gå opp i vikt ges det många olika alternativ att välja emellan nuförtiden. Genom att nyttja sig utav medel som SACKARIN så kan man ännu erhålla den söta aromen fast med gott samvete.
Utmärkt samvete alternativt inte, SACKARIN är nu för tiden icke det enda eller ens den absolut bästa metoden att söta med.
För mer än hundar år sedan började man nyttja SACKARIN såsom SÖTNINGSMEDEL mest i fika och te SACKARIN går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir oförändrad.
En gudasänd gåva till alla diabetiker. Själva sötningseffekten ligger på ungefär 500 gånger mer än socker fast inte alla som tycker om den metaliska, lite kemiska aromen.
Det finns dock andra alternativ och vill man bruka ett bra SÖTNINGSMEDEL såsom smakar riktigt gott så kan man testa Sukralos som i stort sett är helt fritt från kalorier.
Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det även hettas upp och brukas därför oxå till bakning. Sukralos är tillverkat av socker.vilket är orsaken till att det smakar strösocker. Ett annat sötningsmedel är Cyklamat som är betydligt svagare än Sukralos.Ett sötningsmedel av olika salter och det har omkring 40 gånger mer sötningseffekt jämfört med socker.
Ett mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL är Aspartam såsom byggs upp av två skilda aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Aspartamet kommer vid bruk att brytas ner till fenylalanin och det är vanligt förekommande i produkter såsom säljs som lämpliga för den som vill gå ner i vikt.
Problemen med Aspartam är att aromen är lite kemisk.
Det existerar även medel såsom är naturliga och därmed otroligt mycket omtyckta
Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats rätt så ofta de senaste åren om de kan vara dåliga för hälsan
När Stevia också kallad sötflockel, släpptes på öppna marknaden var det många som blev glada.
Stevia finns att tillgå som sötströ och är som namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än vanligt strösocker. Stevias sötströ har en sötning approximativt 18 ggr normalt socker.
Stevia har ett problem och det är att det har en lätt smak av lakrtits. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.
Ännu ett sötningsmedel, denna gång helt naturligt är Erytritol som finns i äpplen och päron. Det både ser ut såsom och smakar som strösocker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.
Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.
Du ska stoppa i dig stora mängder av articifiella SÖTNINGSMEDEL för att det ska anses vara farligt.
Om du inte tycker om stevia och andra naturliga alternativ så kan du absolut använda kända produkter som SACKARIN och sukralos. Till “syvende og sist” är det ju aromen som ska avgöra vilken du vill nyttja.